کسب درآمد به روش فریلنسینگ

امروز در این پست به یکی از مسیر های شغلی که پیش روی متخصصین و دانشجویان مهیاست اشاره می کنم. فریلنسرینگ از جمله روشهایی است که می توان با نگاهی نو به کسب و کار و انجام پروژه ها از راه دور به صورت فریلنس یا خود اشتغالی پروژه های مشتریان را انجام داد و کسب درآمد نمود.

در اصل فریلنسر به کسی گفته می‌شود که برای خود و بصورت پروژه‌ای کار می‌کند. فریلنسر فردی است که یک حرفه و تخصص مثل عکاسی, نویسندگی, طراحی, برنامه نویسی, گرافیک, ترجمه دارد و به صورت پروژه ای و آزاد برای دیگران کار می‌کند.

فریلنسر کسی است که سرویس ها یا خدمات خود را بدون تعهد درازمدت به کارفرما ارائه می کند. آنها معمولاً ساعتی، روزانه یا پروژه ای دستمزد می گیرند و اساساً یک کسب و کار یک نفره است.

عملکرد فریلنسرها با هم بسیار متفاوت است. بعضی از آنها از مشتری می‌خواهند تا قرارداد امضا کند درحالی که بعضی دیگر کار را با یک موافقتنامه های شفاهی شروع می‌کنند. بعضی از فریلنسرها ممکن است هزینه کل پروژه را تخمین زده و بیعانه درخواست کنند. پرداخت به فریلنسرها نیز بسیار متفاوت است، فریلنسر ممکن است روزانه، ساعتی یا پروژه‌ای دستمزد بگیرد. یا بجای دریافت یک مبلغ مشخص بعضی از فریلنسرها از روش ارزش و قیمت گذاری مبتنی بر نتیجه کار برای مشتری استفاده می‌کنند. دریافت درصدی به صورت بیعانه. برای بعضی از پروژه‌های پیچیده بصورت فاز بندی و در هنگام تحویل هر بخش از کار مبلغ آن قسمت را دریافت کنند.

فریلنسر باید چه خصوصیاتی داشته باشد که بتواند در این شرایط سخت بتواند به خوبی زندگی کند؟

۱.دیدبان خوبی باشید
یک فریلنسر خوب، خوب تماشا می‌کند و خوب دیدبانی می‌کند. پروژه‌های خلاق دور و برش را رصد می‌کند و پروژه‌هایی که به آن‌ها علاقه‌دارد را پیدا می‌کند. نیازهای بازار را می‌سنجد و در حوزه‌ای که به آن علاقه دارد خوب مطالعه می‌کند. مثلاً اگر شما می‌خواهید یک گرافیست فریلنس باشد باید نبضِ روز گرافیک را بدانید، با آخرین نیازهای بازار گرافیک آشنا باشید و ببینید بزرگان گرافیک چه می‌کنند. این پیش‌نیاز مهمی‌ست برای آن که بتوانید وارد حوزه‌ی فریلنس شوید.

۲. اعتماد به نفس داشته باشید
این یک اعتراف است اما من خودم را به پروژه‌های دوست‌داشتنی زندگی‌ام تحمیل کردم. مثلاً می‌دیدم کارِ فُلان فیلم‌ساز را دوست دارم. به خودم می‌گفتم گور پدرِ چیزِ احمقانه‌ای که نامش را غرور می‌گذارند. ای‌میل می‌زدم و می‌گفتم من مدهوش پروژه‌ی آخر شما شده‌ام و دوست دارم در پروژه‌ی بعدی شما باشم. این پیش‌نهاد یا قبول می‌شد یا نه. یا به مجله‌ای که همیشه پیگیرش بودم ای‌میل می‌زدم و می‌گفتم شاید نوشته‌های من به درد شما بخورد. ممکن بود بگویند نه. اما اگر آری می‌گفتند این من بودم که برای خودم یک فرصت شغلی حسابی و دوست‌داشتنی پیدا می‌کردم. پس غرور را کنار بگذارید. اعتماد به نفس داشته باشید و اگر می‌بینید دوست دارید در پروژه‌ای که دوستش دارید حضور داشته باشید، خبرشان کنید. آن‌ها هیچ‌وقت خودشان به سراغ شما نمی‌آیند.

۳. خودتان سفارش دهنده‌ی خودتان باشید
نیازهای‌تان را بررسی کنید. یک بار دیگر هم در این وبلاگ داستان شکل‌گیریِ مجله‌‌ام ( مجله‌ی هنرهای تصویری ایران، تاک ) را گفته بودم. آن روزها من شدیداً پیگیرِ رصد هنرهای تصویری ایران بودم و چون از تهران دور بودم دسترسی به گالری‌ها نداشتم. نیاز من به رصدِ آثار هنرهای معاصر ایران باعث شد که به آرتیست‌ها ای‌میل بزنم و کارهایشان را طلب کنم. همان شد که مجله‌ام امروز به یکی از پربازدیدترین مجله‌های آنلاین ایرانی تبدیل شده است و من کلی دوستِ آرتیست دارم و این مجله به یکی از اصلی‌ترین منابع درآمدی من تبدیل شده است. یا مثلاً من همیشه احساس می‌کردم که باید یک ایستگاه رادیویی شبانه داشته باشم و در آن به شنوندگان شب به خیر بگویم و آهنگ‌های آرام پخش کنم و تکه‌ای از یک داستان یا یک شعر معروفم و این باعث شد که یک پادکست راه بیندازم و پادکستم یکی از پرشنونده‌ترین پادکست‌های ایرانی‌ست و البته برایم منبع درآمد هم هست. نیازها و علاقه‌های شما می‌تواند تبدیل به منبع درآمد شما باشد. دیگر قرار نیست حضور در پروژه‌هایی را تجربه کنید که هیچ علاقه‌ای به آن‌ها ندارید. علاقه‌مندی‌های‌تان را تبدیل به پروژه‌هایی کنید که دوست‌شان دارید. بعد خودتان را در پروژه‌ی خودتان استخدام کنید و خوش‌بخت‌ترین آدم جهان شوید.

۴. برنامه‌ریزی کنید
این جمله‌ی مهم را به یاد داشته باشید. فریلنسر بودن به معنای آن نیست که هروقت دوست داشتید کار کنید و هر وقت دوست‌داشتید تفریح. این جمله را به شما یادآوری می‌کنم که وقتی فریلنسر می‌شوید در واقع خودتان، خودتان را استخدام کردید. پس برای استودیوی یک‌نفره‌تان برنامه‌ریزی کنید. برای کارتان اولویت قائل شوید و کارتان را درست پیش ببرید. اگر فکر می‌کنید فریلنسر بودن مساوی با راحت و مُفت پول در آوردن است سخت در اشتباهید. فریلنسر بودن کاری بسیار دشوار است اما دوست‌داشتنی. پس برنامه‌ریزی کنید. کارتان را در اولویت بگذارید و به آن‌ها رسیدگی کنید. اگر یک فریلنسر واقعی باشید از کاری که می‌کنید لذت خواهید بُرد و همیشه برای کارتان آماده‌اید. اگر می‌بینید از کاری که می‌کنید لذت نمی‌برید بدانید یک‌جای کار لنگ می‌زند.

۵. استودیوی یک‌نفره‌تان را طراحی کنید
یک فریلنسر خوب یک جای خوب برای کار کردن دارد. من تنها اتاق خانه‌ام را تبدیل کرده‌ام به استودیوی تک‌نفره‌ام. همیشه کارتان را در محلی که برای کارتان تعبیه کردید انجام دهید. فکر نکنید چون فریلنسر هستید پس می‌توانید در تخت‌خواب‌تان هم کار کنید، نه! یک جای کار برای خودتان درست کنید و در واقع استودیوی یک‌نفره‌تان را دیزاین کنید. کارهای‌تان را جلوی دیدتان بنویسید و فضای استودیوتان را آن‌طوری که دوست دارید طراحی کنید. دقیقاً همان‌طوری که آرزو داشتید دفتر کارتان آن‌شکلی باشد.

کی می توانیم فری لنس بشیم؟

اینکه چه زمانی برای فری لنس شدن مناسب است و یا یک فری لنس چه ویژگی هایی باید داشته باشد مبحث بسیار بزرگی است که در این نوشته نمی گنجد اما بزرگترین اشتباهی که شما می توانید بکنید این هست که در ابتدای کارتان مستقیم به سوی فری لنسی بروید.

یکی از سایتهایی که برای فریلنسر ها پروژه های فریلنسینگ محیا می کند پونیشا است که چند وقت پیش با مدیر عامل این استارتاپ صحبت می کردم و از ایشان قول گرفتم تا به زودی شاید در فروردین و اردیبهشت میزبان تیم پونیشا در استان قم باشیم.

در ادامه چند لینک رو پیشنهاد می کنم ببینید.

اولین لینک مجموعه ای از ویدئو ها در وبیاد که کاری از تیم پونیشاست با نام خوداشتغالی و کسب درآمد به روش فریلنسینگ که دیدن آن خالی از لطف نیست.

 https://www.webyad.com/business-management/freelancing
لینک دوم هم تعریف فریلنسر و فریلنسینگ با استفاده از اینفو گرافیک هاست.
http://ponisha.ir/blog/help-15/

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *